Over

“Haast je om goed te leven en denk eraan dat elke dag op zich al een leven is.” Seneca

Ik luister graag naar wat momenten van twijfel, invraagstelling en crisis, zeggen. Die momenten die, misschien wel het best, de getrouwheid aan zichzelf leren.

WIE IK BEN?

Anne-Laure Losseau

EXECUTIVE BUSINESS COACH

Ik ben een professionele coach opgeleid aan de Université catholique de Louvain (Executive Master in Business Coaching) en ik verrijk mijn opleiding op permanente basis doorheen verschillende tools die ik gebruik in mijn coaching praktijk.

Als jurist van opleiding, was ik advocaat aan de Brusselse balie gedurende acht jaar, binnen twee grote advocatenkantoren alvorens coach te worden.

Hoe is dit gebeurd?

De juridische wereld heb ik bijna altijd gekend, vermits ik van kinds af aan rondliep in het kantoor dat mijn vader als advocaat thuis had. Ik studeerde vervolgens zelf rechten, met de bedoeling bemiddelaar te worden in familiezaken.

Uiteindelijk koos ik voor de balie, de zakenadvocatuur en de fiscaliteit. Er was de zin om te leven zoals in de Amerikaanse series – en soms leek het erop! – en een zeker “comfort” in het beoefenen van een zeer technische materie, zonder al te veel emotie.

Ik hield ervan de problemen van de cliënten aan te pakken en hield van de intellectuele uitdagingen die zich voordeden.

Maar binnen mezelf wist ik dat ik op een dag zou terugkeren naar het menselijke, de begeleiding. Vaak zeg ik al lachend dat ik eigenlijk liever voor de mensen zelf zorg dan voor hun geld!

Na mijn dertigste koos ik ervoor van koers te veranderen, om coach te worden.

Als coach help ik mijn cliënten hun volle potentieel te ontwikkelen en hun ambities waar te maken.

Mijn LinkedIn profiel

anne-laure-losseau-align-coaching